Thursday, March 17, 2011

What not to do on a date

Sapa pernah keluaq dateeeee? *nyorok dalam selimut* Okay lantak korang lah.
Ingat ye, date bukan HANGOUT DENGAN KAWAN KAWAN. Bukan boleh main buat jaa apa nak.
Ada the do's and dont's dia. Tapi ni dari perspective aku lah.
So agree atau tak, its your own choice ;)

1. Don't over dress.
Pehh dengaq ja nak keluaq date, punggah satu almari carik baju dress kemeja.
Then dah tu pakai dress warna hitam tudung hitam legging hitam kasut hitam.
Okay jom pi funeral -,-" Put some colour in it. Tapi jangan la dress merah tudung kuning legging hijau kasut biru stokin pink. And tak perlu kot over accesoriesed?
Rantai besaq anchor kapai, riben kat pinggang kat kepala kat tangan. Bunga selit kat telinga. No no no, jaga pemakaian! ;)

2. Girls, dont be too over ambitious.
Okay pleaseeee, halang dari buat ni. Ceyy keluaq date konon nak tayang reti pakai heels.
Sekali pakai heels 5 inch. Nahh jalan sebelah boyfriend, tinggi melayut.
NEVER EVER do that! You'll look like Sister and little brother :O
Kecuali kalau bf hang tinggi macam batang lampu takpalaaa nak pakai.
And dah pakai heels tu, jaga step. Kang jalan dabik dada bangga bf brad pitt.
Sedaq sedaq jatuh tegolek heels patah sebab berat terlebih exposure.
Then tehegeh hegeh bangun "Oh tak sekarang memang trend orang jalan jatuh, alaa nak buat adegan hindustan kuch kuch hotahey ;)" -____-"

3. Too much make up? BIG NO!
Why not tak pakai teros? Just flaunt out your natural beauty <33 Awhhh
Okay maybe ada jerawat dot hitam wrinkles sikit sikit, nak pakai jugakkkkk.
Dipersilakaaaaaannn. But DO NOT pakai macam nak pi belakon dalam opera cina.
Tempek bedak tebai 10 inci, lipstick calit sampai bengkak mulut, eyeshadow tebai sampai mata sepet one line, blusher perghhh sampai muka macam babi. EH BARBIE!! :x
My opinion, put a lil bit of foundation one layer of light colour eyeshadow and slight layer of lipgloss. That shall do it ;) Keep it natural.

4. Take turn treating.
I know i know, perempuan mana boleh belanja lelaki. Jatuh standard lahhh kan.
HEHH BANYAK LAH HAMPA. Takkan semua boys nak bayaq? Makan minum tiket wayang tiket karaoke masuk toilet hampa main game kat arcade sampai lupa anak bini suami?
Woiii take turn la, half hampa bayaq, half bf bayaq. Takka sweet macam tuuuu? ;)
Bayangkan kalau semua guys kena bayaq :-
RM25(makan) + RM20(wayang) + RM5(main game) + RM15(karaoke) + RM0.20(toilet) + RM1(tiket parking) + RM20(mestilah nak bagi hadiah apa apa kan?) + RM1(beli plaster kena tumbuk sebab fight dengan mamat kacau awek) = RM87.20 :OO
Okay thats a lot of money! Think wisely laa eh ;) *kalau salah kira sorry, malas carik calculator*

5. Put your phone on vibrate mode.
Kalau silent satgi mak call tak sedaq pulak. Just don't banyakkan main phone.
Sikit sikit kawan call maksu call nenek call pakcik call driver bus call cikgu tuition call siti nurhaliza call datuk k call. Semuaaaa nak angkat -,-"
Sampai annoying date kita jadinya. And texting? Perghh ni lagi la.
Jalan pun dok tut tit tut tit. Makan, dalam wayang tut tit tut tit. Texting ja kerja.
Kot dok mintak ayat power jiwang leleh nak cakap? Haihh, boys or girls. Sama ja!

6. JANGAN POW DATE!
Ni selalunya girls punya kerja laa. Ceyy a day before keluaq date.
Siap dah pi survey kedai mana nak pi nak masuk nak pura pura suka benda ni "Eh awak lawa lah cincin emas berlian 24k ni. Mesti best sapa yang boleh beli kan"
Jenoh laaaa bf hampa nak mencari duit pulak :\ Hahahha tak pun yang dok "EEEEEEEEE GERAMNYEEEE TEDDY BEAR NIIIIII COMELNYEEEEE"
Memang sah la si bf tu akan beli, *sing* Cinta sejati datang dari hatiiii sanubarii mintak kakiii beli inii banyak langsii. Okay lirik hentam -,-"
Hahah kalau iya pun, let it comes naturally. Kita takpayah mintak, accept apa dia nak bagi.
Bagi ke tak, it doesn't matter okay girls ;)

7. Learn to control your eyes.
BOYS! Jaga mata tuuuuuuuuuuuuu!! Gf ada sebelah, then minah hot pakai skirt singlet rambut berterbangan bau strawberry lalu depan hang.
Mata usya atas bawah, please laaa. Tak sopan okay? Nak mintak kena sepak ka?
And then, dok compare compare pulak. "Asal you tak pakai macam tu? Kan cunggg."
Okay pi blah kat dia lah kalau macam tu! -____-" Dia kan hoowwwttt dowwhhh!
Girls pun dua kali lima, jangan dok compare bf hang pakai tee dengan seluaq sukan sekolah ja. Tapi lelaki tadi pakai kemeja seluaq slack rambut robert pattinson mulut pink.
Eh helooo, hang couple dengan sapa now? -,-"

8. Its a date bukan lawatan toilet
Kalau boleh, kurangkan la pi toilet tu. Kalau dah tak tahan nak ter eheme hem sangat baru la pi.
Ni tak, rasa tudung kebelakang sikit pi toilet. Rasa baju longgaq sikit pi toilet. Rasa nak bersin sikit pi toilet. Rasa nak beranak sikit pi toilet. :OO
Haha why dont lepas ni buat ja date dengan mangkuk tandas tu? Kan senang :\
Kesian la yang dok menunggu kat luaq tuu. Taktik panjat tingkap toilet nak larikan diri dah lapuk okay? Haha dah tau tak suka, awat dok kelauq date lagi? -,-"

9. Bring your friendSSSS. I REPEAT friendSSS not friend.
Kalau malu first time keluaq date, nak la usung kawan kan? Okay the thing is,
MAKE SURE bawak lebih dari satu? Bukan sebab takut kena culik ka apa.
Sebab nanti bila hampa dah get along, dah tak malu nak sengih cakap tehegeh hegeh apa semua.
Trust me, you'll forget kawan kawan hampa tu. Nanti couple jalan depan, tinggai kawan tu sorang sorang melayan rasa duka lara menusuk kalbu menjeling jeling.
So bawak la seangkatan ikut sekali. nanti last last berpisah la ;)
And besides, kalau bawak friends lagi senang dapat parent's permission :D
Tapi if can tu, takpayah la bawakkkkkkk. Nanti malu malu ngan kawan bila time dok sweet sweet. Awhhhh <33 Hahaha

Dah laaa, I'm short of idea now. Hahaha thats all la kot?
And this is NOT BASED ON MY EXPERIENCE. Like I said, I write based on my perspective.
Based on what I see everyday and what I observe. And from some articles in the internet ;))) Kbyee!

8 comments:

  1. heyyaa (!) saya sangat lah setuju dekat last point tuu . baru baru niy , I was left behind sebab sorang sorang . jadi lone ranger ! tiga jam dowk dekat Sunway macam orang gila -_____- HAHA .

    ReplyDelete
  2. oky . I LIKE THIS POST .. so awesomee

    ReplyDelete
  3. HAHA , sukaa gilaa post nie :) lawak pown ad jugakk . mmg the best kowd ^^'

    ReplyDelete
  4. HAHA gilaaa terbaik lah farz !

    ReplyDelete
  5. Aween, Hahha kan kan? Haa yang tu based on my friend experience. Kena tinggai haha, nama ja akaj teman. Tapi bila dah menggatai dua orang semua lupa ;) hahaha.

    Izzati, Fatin and Adar, thanks guys! ;) Alaa ni bersikap jujur ja :D hahaha

    ReplyDelete
  6. okey.dh take note and get ready to go for a date! haha XD

    ReplyDelete
  7. Kak Lyn, thanks kak!

    Liana, Hahahah okay kalau hang salah step jaga hang!

    ReplyDelete