Friday, May 20, 2011

Do's and Dont's of relationship.

Okay like seriously, takdak mood gila nak tulis blog. Dok pikiaq exam T.T
But as for someone demand (*bisik* psstt, siti nur hanisah), aku buat jugak. So if it is a lil bit boring.
I'm sorry. Okay now, relationship? Anyone had been in one?
Well, a bit tipu lah kalau tak pernah. Dunia sekarang ni kan merela awai :D
Hahahah okay soo here you go.

1. Queen Control/King control.
Girlsssss, jangan queen control sangat boleh tak? Bukan la apaaa.
Bf nak kawan dengan perempuan pun dah tarik muncung panjang. Ingat elok kot dok buat muncung tu? Pernah tengok lembu punya as* tak? Haa macam tu lah. Dok tebukak tetutup macam muncung hang. Okay aku tak pernah tengok eh! Ustazah aku time darjah 6 cerita -.-
Aku paham, jealousy is a terrible disease. But oh come on. Hang suka tak kalau org dok halang hang kawan dengan public? Nak syok sikit dah kena maki, dah gatai sikit dah kena lost contact setahun setengah bulan 4 hari 4 malam.
Bukannya dia nak curang pun, THEY ARE FRIENDS. F.R.I.E.N.D.S -.- Just trust each other.

2. Honesty.
Out of all things in a relationship, bagi aku honesty lahhhh yang paling penting.
Whatever you do, tak kira la baik buruk tak elok menyakitkan hati menyejukkan hati, termengorat perempuan laki, ter mengayat lelaki lain, terjatuh cinta dengan org lain, tersuka dekat kawan sekolah, ter tu ter ni.
Cerita kan dekat your partner. Cuz you know why, at the end of the day. Dia akan find out jugak, how when where why? Kita taktau, but lies dont stay long.
So better, dia dengaq dari kita dari dia dengaq dari org lain? Kan? Tak pun kalau dah ketaq lutut sampai nak tekeluaq tesemboi otak lutut hampa nak mengaku.
Mengaku time time 12 midnight. Use sweet sayings, be flirty a lil bit. Then admit ;) If you're on the right track, insyaAllah dia tak akan marah. Forgive n forget.

3. And thats no 3. Forgive and forget.
Bohong kalau tak pernah gaduh dalam relationship. Alaahhh gaduh manja manja, ee I hate you baby you curang dengan Orlando Bloom kan semalam? Admit jelah, i tau. I saw it with my bare eyes. You jahat benci you benciiii! You jangan text I dah lepas ni! You call je tau. You jangan carik I, You teros mai jumpa I dalam bilik. EHHHHHHHHHH! MELALUT :/ Hahahaha
But the main point is, fighting ni lumrah setiap hubungan. So try to calm down and berbincang. Jangan teros nak ambik jalan senang, break. Macam tu, sampai bila nak selesai. Take it easy and talk. Just maafkan each other and promise not to do it again. And pooof, forget about it. FOCUS EXAM JA DOK INGAT FIGHTFIGHT PA. Haa? o.O

4. I'm sorry.
Hak ell lehhhhh ego tinggi eiffel tower mana boleh dok sorry sorry jatuh standard lah bro! Aku boss! Dia aa kena sorry. Boleh blah la, sorrysorry naik van laa!
Well, excuse me. Err HUMAN-WITH-NO-HUMANITY-FEELING. Ego hang tu, boleh lempaq dalam laut china selatan bagi boya makan lagi elok dari hang dok mendajei kat partner hang. Kalau dah buat salah tu, apologize jalah. Awat susah sangat nak type I AM SORRY? SAYA MINTAK MAAF? WA CHENG HAIKU SORRY LOT LOT? YINNADEY SORRY LORRY? Okay hentam bahasa apa pun aku taktau heheheh :'>
Just be sorry, and sometime even if kita tau kita tak salah. Tak berdosa if kita just mintak maaf? Sebab sorry ni is like the cure to every problems. Trust me ;)

5. Compliments.
ALWAYS COMPLIMENT YOUR PARTNER. I MEAN IT, ALWAYSSSSSSS! Hahahahah
Bukan lah nak suruh everyday dok lawanyaaa mama ni handsomenya papa kitewww kalau tyra banks tengok confirm dah ambik buat model. Badan tough perkasa uwwww :\
Err okay no! Just macam awat macam comel ja harini? Buat botox pa? Hahahah pelbagai kan cara nak praise tu. Make it like you're joking or anything. And kalau dah rasa ada mood nak eheeeeeeeeeeeeemromantikehemmmmmmmmmm tuuu. Boleh la dok "You lok shoooo beautiful shooo stunning shooo gorgeous" Hahah okay jangan la sho :\ Ni main main ja.
AND NEVER!! NEVER CALL THEM UGLY. NO JUST NOOO. LISTEN TO ME! NOOO! Okay over -.-

6. Be proud.
Siti Emah Kembong duduk belakang rumah Pak Lah tu awek aku! Hampa ada sapa? Rokiah? Haaa hampa taktau, kami dah couple perghhhhh bangga baq hang dapat dia!
HOI BUKAN BE PROUD MACAM TU LAH =.= What I mean is, macam jangan rasa down sebab he/she is yours.
Bila org tanya? Hang couple dengan Siti Emah Kembong kaa? Eh er mana ada, takkan aku nak couple dengan dia. Muka macam baru lepas keluaq sawah. Kot couple? Ishh
Cik adik oii, tak sakit ka hati Siti Emah Kembong kalau dia dengaq? How do you feel when your own partner say that bout you? Denying the fact that you guys are together? Haaa tau pun nak berasap telinga tu kan?
And if you're in a relationship, admit that you are. Don't be all like, I'm still single la. Belum ada yg punya lagi. Nak flirt boleh, but admit lah babe.

7. DO NOT COMPARE!
Okay ni macam benda yang paling PFFFFFFFFFFFFFFTTT to do. Jangan sesekali compare your partner with your EX OR FRIEND. Friend takpa lagi kot, but ex. Ohooo :\
"Kenapa awak tak sweet macam Rokiah eh? Dulu dia suka main main dengan lubang hidung i." Errr awak, kalau awak dah suka dekat ROKIAH awak tu. Pi la dekat dia, dia kan boleh trim bulu bulu dalam lubang hidung awak tu. Awak kan suka sangat, Pi laaa PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII! Hah ambik hang!
Hahahahahah so just dont compare kay? But kalau comparing dia baik dulu buruk takpa la.
"Awak ni sweet la. Beza gila dengan Jonet. Awak tau tak, kalau saya lupa nak text Jonet kan. Mesti dia dah ugut nak terjun bangunan la nak terjun laut la nak gantung mati la. Tapi tak buat buat pun. Dok tunggu ja la polis call kata dia dah mati" EHHHHH silap, errr err :x okay move on.

8. I'm fine. Nothing. Oh. Okay.
The wisdom words. Hahahahah yelah nak touching sekali sekala tu biasa la kan.
Bila tanya. How are you dear? I'm fine. Kenapa ni? Nothing. You okay ka? Okay ja.
Then dok huhu. haha. err hmmm ohh. Take note lah, its time hang nak start memujuk lah tu.
Takkan nak expect dia - AWAK PUJUK LA SAYA. SAYA SEDIH NI SEDIH GILA GILA NAK NANGIS. PUJUK LAH CEPAT. CEPAT LAHHHHHH! AWAK NIIIII. -____-
Kalau ada yang macam ni, err better go and seek for treatment lah hahahah.
Kalau dah reply pendek nak mati dari usual, ada lah tu yang tak kena. So talk to her/him ;) Kayyy? Things gonna be fine.

9. Always think positive.
Jangan sesekali berfikiran negatif dekat your partner. Just dont. Maybe ada sebab dia buat macam tu. Think about the possibilities dulu. Baru nak tuding jari.
Tengok partner comment dengan perempuan dok bersayang berhubby berlovelove <3 <3, tudiaaaa dalam kepala otak dok - DIA CURANG DIA MENDUAKAN AKU DIA ADA ORANG LAIN. SANGGUP DIA!
Errr, chill my dear. Come sit down. Think about it. Maybe depa lawak lawak? Alahh bila lagi nak melawak dengan kawan kawan?
Besides, kalau dia nak curang pun. Apa pandai sangat dok pi buat in public? Hahaha
Mesti la dia ajak private place kan? So bila he/she did that.
Dia nak play around, and at the same time. Dia nak hang tau yang dia dok main main sooo he shows it. See? Think positive!

10. Appreciate.
Okay last point. AND yang paliingggggg important. :D
Appreciate your partner. I'm not asking you to buy her/him gifts flowers car house teddies rings necklace and whatsoever method of ambik hati.
Taktak, just appreciate her presence in your life. Jangan buat dia macam tunggul kayu yang takdak perasaan.
How to show your appreciation without needing any money? Well easy, love your partner for who they are. And always thanks her/him on every deeds.
Do not forget her/him in any situation. But actually, everyone has their own way to show their appreciation. So it depends on the individual :)

Okay penat memerah otak yang boring nii. And again, this is not based on my experience.
This in based on what I see and some statuses in facebook. Alahhh belungguk dok update status pasai love, kita ambik elaborate jelahhh kan :D Hahahah
Pretty awesome kan boleh dok curik status orang? Hahahh jokes lah!
Enjoy and thanks for reading ;)

10 comments:

  1. Huuuyooo . Kak faaazzzz , karang ayat terer * gapodiapulakni --'

    Kayfinee . SUKA . Thumbs up 10 times :D

    ReplyDelete
  2. Hahahah tudia kalau boleh nak memuji. Thanks you so much :)

    ReplyDelete
  3. absolutely fantastic ! right ! :D

    ReplyDelete
  4. Sungguh bermakna ! I love this one ! :)

    ReplyDelete